Osztálybasorolás

Ebben a menüpontban termékeinket a pirotechnikai osztályba sorolásuk szerint csoportosítjuk.

PT1-ES KATEGÓRIA röviden: 14 éves kor felett – egész évben használható.
A nagyon alacsony kockázattal és elhanyagolható zajszinttel járó pirotechnikai termékeket az 1.pirotechnikai osztályba soroljuk. Nem kell engedély a 14. életévét betöltött személynek az 1. pirotechnikai osztályba tartozó pirotechnikai termékek – a petárda kivételével – megvásárlásához, birtoklásához. Ezeket egy időben összesen 1 kg nettó hatóanyag-tartalomig tárolhatja, és a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint felhasználhatja, tehát szilveszter után is maradhat nálad belőle.
 A 14. életévét be nem töltött személy csak nagykorú személy felügyelete mellett használhat fel 1. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket.

PT2-ES KATEGÓRIA röviden: 16 éves kor felett – egész évben használható.
Az alacsony kockázattal és alacsony zajszinttel járó pirotechnikai termékeket a 2. pirotechnikai osztályba soroljuk. Nem kell engedély a 16. életévét betöltött személynek a 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék – a petárda kivételével – megvásárlásához, birtoklásához. Ezeket egy időben összesen 1 kg nettó hatóanyag-tartalomig tárolhatja, és a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint felhasználhatja, tehát szilveszter után is maradhat nálad belőle.
A 16. életévét be nem töltött személy csak nagykorú személy felügyelete mellett használhat fel 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték terméket.

PT3-AS KATEGÓRIA  röviden: 18 éves kor felett – december 31. 18 órától január 1. reggel 6 óráig használható.
A közepes kockázattal járó pirotechnikai termékeket, amelyek zajszintje nem ártalmas az emberi egészségre, a 3. pirotechnikai osztályba soroljuk.
Nem kell engedély a nagykorú személynek a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék december 28-a és 31-e között történő megvásárlásához, és a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint december 31-én 18 órától a következő naptári év január 1-jén 6 óráig történő felhasználásához.
Szilveszter után nem maradhat belőle nálad, január 5-ig vissza kell vinni a maradékot a forgalmazónak, aki tőled díjmentesen átveszi és megsemmisíteni.